Om Gymnasiebloggen

Gymnasiebloggen - "Ett starkt G"

Gymnasiebloggen – “Ett starkt G”. Logon är skapad av Alex Smith a.k.a. Kachukeland (se längst ner på sidan)

Nu har det gått så pass långt… att du klickat in dig på Gymnasiebloggens presentationssida, och är du en någolunda frisk och normal surfare så är du just nu väldigt nära att klicka dig härifrån av ren princip. Du känner förmodligen inte till Gymnasiebloggen alls, eller dess författare heller för den delen, och nu när du tänker efter så är du ju bara 27% intresserad av att få veta mer. I själva verket var det ju säkert hela femtiotvå sekunder sedan du senast kollade facebooks startsida, suktande efter att få dregla över den färskaste statusuppdateringen eller för att få reda på vad din nästkusin fick för resultat på quizet “Är du ett stolsben?“…

Bäst att skynda sig härifrån nu! Hon kan ju ha blivit ett krokigt stolsben(!), och då måste du få vara först med att klicka på gilla!

Om du mot all förmodan stannat kvar här vill vi glädja dig med att du kommit in på Sveriges bästa blogg om gymnasiet, och dessutom den enda som i det så jantepräglade svenska bloggsamhället vågar påstå något sånt. Gymnasiebloggen startades sommaren 2009, passande nog delvis som ett gymnasieprojekt, av två gymnasister som ämnar skildra gymnasielivet – allt från de oidentifierbara partiklarna i matsalens skavgryta till de ständigt för lärarna snubbeltrådsagerande orangea overheadapparat-sladdarna.

På gymnasiet får man tonvis av olika intryck – intryck som vi på Gymnasiebloggen vill uttrycka i ord. Det är också tänkt att bloggen ska rymma prat om fritidsaktiviteter, sport och musik m.m, samt evenemangstips och annat skoj.

Bara en gymnasist-blogg?

Nej! Tanken med denna blogg om gymnasiet är att gymnasister ska kunna läsa och känna igen sig, före detta gymnasister ska kunna läsa och minnas hur det var, och kommande gymnasister ska kunna läsa och se fram emot den fantastiska gymnasietiden. Små barn som ännu inte besitter förmågan att läsa kan ju alltid be en förälder om hjälp, men då återstår ändå det trista faktum att vi kan komma att få svårigheter med att underhålla spädbarn med våra inlägg. För att åtgärda detta har vi lagt in en gosenalle (nedan) på gymnasiebloggen.se, så att även de minsta ska känna sig hemma.

Här är gosenallen

Här följer några bra länkar och samarbetspartners:

Väskor och fodral till laptops, iPhone och iPad

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

Länkkatalog.net

Grundtemat för layouten är designat av Mujtaba

Logon är designad av Alex Smith (a.k.a. Kachukeland), kompositör och webbkonstnär (Youtube, Freewebs).