Att leva i ett annat land

05/02/2013 kl 14:50admin Bli först med att kommentera! »

I tre och ett halvt år av mitt liv har jag bott i ett annat land än i Sverige. Det var väl helt enkelt på sin plats att dra igång en blogg på just det temat också – att leva i ett annat land. På nya sidan som har fått namnet “Leva utomlands” ämnar jag blogga om andra kulturer och hur det är att anpassa sig (och hur viktigt det är att anpassa sig) efter andra normer och sätt.

På “Leva utomlands” kommer jag förstås att blogga en hel del om resor och upplevelser av olika slag. Risken finns också att jag smyger in en och annan mer filosofisk åsikt om människan och dennes sätt att vara och agera, men det är förstås ingen garanti att det blir något av det i slutändan. Nästan alltid när jag försöker producera en egen åsikt går det åt pipsvängen eftersom jag mentalt börjar argumentera mot mig själv innan jag hunnit klicka på “Publicera”.

Oavsett vad så är Sverige inte världens mittpunkt. Vi är övertygade om att vi är bland de mest utvecklade länderna, både när det gäller teknologi och allmänna synsätt. Men mycket av det svenska sättet att tänka delas inte på något sätt i andra delar av världen (“det svenska sättet att tänka” är förstås att generalisera en hel del, men vad gör man inte). Om det är något utomlandsliv gör så är det att få en att ifrågasätta sina värderingar. Och det är nog värdefullt. För det mesta.

Skriv en kommentar!

Vill du ha en profilbild till din kommentar här och till tusentals andra bloggar och forum? Ange din epostadress här och ladda upp en bild!

Optionally add an image (JPEG only)