CSN-bidraget tar snabbt slut

20/02/2013 kl 18:51admin Bli först med att kommentera! »

Som gymnasieungdom får man 1050kr från CSN per månad. En summa som de allra flesta inte klarar av att leva på när de har eget ansvar för att köpa kläder, böcker och nöjen. Visst är det vanligt att föräldrar sticker till pengar ibland men alla har inte den möjligheten vilket gör att de ekonomiska klyftorna tidigt syns bland gymnasieungdomarna.

Det behövs bara lite till …

Det är inte tusenlappar som behövs varje månad för att få ihop vardagen utan endast lite extrapengar vilket är lättare att få än vad många tror. Det ena sättet är att söka extrajobb på restauranger som städare m.m. Det är inte lätt i dagens samhälle där arbeten är hårdvaluta på en marknad där arbetslösheten är hög.

Så vad finns det för sätt att få in lite extrapengar?

Bloggning – Mängder av företag vill synas i bloggar och det finns därför flera företag som jobbar som förmedlare mellan bloggarna och företagen. Kan du tex gå med på att skriva en text på 200 ord om något som ett företag säljer och länka till företaget så finns det en hel del att tjäna.

Det är klart att man inte kan skriva mängder av ”sålda blogginlägg” i rad eftersom det lätt skulle märkas.  Men många bäckar små….Dessutom går det ju att ha många olika bloggar och variera sig mellan dem.

Eller enkla småpengar

Ett annat sätt är att göra betalda enkäter. Det finns många som säger att det är värdelöst för att man tjänar för lite och visst – det är inte mycket man tjänar. Men det är betydligt mer än de som inte gör något alls. Räkna med ca 75 kr efter skatt per timme. Jämför det gärna med vad kommunen betalar för feriepraktik dvs 65-85kr timmen. Men detta gör du när du vill och var du vill så länge du har en dator.

Men även större summor

Är du duktig på något så utnyttja det.  Både Blocket och 50-lappen.se låter dig annonsera om småtjänster. Det kan vara allt från att du kan programmera, rita gubbar, sälja blogglänkar eller skriva dikter.

Så kom ihåg – Det är bara din kreativitet som sätter gränsen.

Skriv en kommentar!

Vill du ha en profilbild till din kommentar här och till tusentals andra bloggar och forum? Ange din epostadress här och ladda upp en bild!

Optionally add an image (JPEG only)