Facket och dess funktion

01/10/2013 kl 17:28admin Bli först med att kommentera! »

När man har studerat hela sitt liv som jag så finns det en hel del man inte vet om arbetslivet. Jag har alltid lyckats hålla mig undan från de där mer krångliga aspekterna som A-kassa och fackförbund och inkomstförsäkring och allt vad det heter. Jag har mitt lilla webbföretag, min skrattretande mentorsanställning vid universitetet, och mina studier.

Ibland känns det som att det tar emot för många, när de väl kommer ut i det vuxna livet. Man vill gärna ha de goda bitarna – som friheten, men undviker de mindre tilltalande – som ansvaret. Man väljer gärna en så enkel väg som möjligt. Varför flytta över sina sparpengar till ett konto med bättre ränta? Varför föra anteckningar över utgifter? Varför bli medlemskund hos olika köpcentrum så att man får regelbundna rabatter och förmåner? Och när man så går över i arbetslivet, varför exempelvis gå med i ett fackförbund? Varför ta reda på vad det finns för några fördelar med fackförbund?

Många gör det svårt för sig när de kommer ut i arbetslivet, genom att helt enkelt inte försöka göra det lättare för sig. Det finns en generell negativism och en tankegång att problem ska lösas åt en, när man förmodligen inte utforskat de förmåner man kanske redan har tillgång till, eller lätt skulle kunna få tillgång till. En sådan förmån skulle kunna uppenbara sig genom fackförbund.

Skriv en kommentar!

Vill du ha en profilbild till din kommentar här och till tusentals andra bloggar och forum? Ange din epostadress här och ladda upp en bild!

Optionally add an image (JPEG only)