Fakturera mera!

11/05/2012 kl 22:33admin 1 Kommentar »

Ordet faktura är ett sådant där som smakar lite illa. Möjligen inte illa, men det har en torr, fadd smak som man helst inte alls vill behöva utsätta smaklökarna för som nybliven företagare. Jag har som jag tidigare skrivit om dragit igång min egen lilla webbverksamhet (direkt efter gymnasiet – oh yeah!), och jag har under en ganska lång tid klarat mig utan att behöva fakturera.

Nu är det emellertid så att jag har några tjänster på gång som inte har med automatisk annonsering att göra. Turligt nog har jag upptäckt att det där med att fakturera inte behöver vara en så stor pina som jag väntat mig. Det finns utmärkta tjänster online för pappersfri fakturering, vilka går väl ihop med min livsfilosofi att allt ska kunna göras på internet, och med så lite miljöförstöring som möjligt.

En viss chans finns det att jag bara kommer att behöva skicka en enda faktura per månad (kanske inte ens så ofta!), varför jag är extra glad över att ha upptäckt att vissa tjänster tar hänsyn till att det faktiskt finns företagare med väldigt små verksamheter. Faktureringsprogrammet Fakturabox är ett sådant. Tar jag mig an ett par uppdrag bara så klarar jag mig med deras “demotjänst” som inte kostar mig ett öre, och om jag senare tar mig an fler skribentjobb så kan jag uppgradera en tjänst som jag (vid det laget) känner till och förstår. Och så, igen, det där med miljövänligheten. När man bor i ett land som England så suktar man efter all miljövänlighet man kan hitta!

Sedan kommer förstås hela processen med att bokföra faktureringar, men den borde jag kunna lista ut vid det här laget. Jag har ändå snart ett år bakom mig som egenföretagare …

För er som är sugna på att starta eget efter gymnasiet – det behöver inte vara en stor grej. Utöver fakturatjänsten behöver du inte så mycket mer än ett företagskonto, ett bokföringsprogram, och en gnutta viljestyrka.

En kommentar hittills

Skriv en kommentar!

Vill du ha en profilbild till din kommentar här och till tusentals andra bloggar och forum? Ange din epostadress här och ladda upp en bild!

Optionally add an image (JPEG only)