Inredning och matlagning

12/11/2013 kl 17:48admin Bli först med att kommentera! »

Är man studerande så är ens, ska vi säga “kökssituation”, sällan helt ultimat. Bor man i korridor så delar man kanske kök med sex eller sju andra personer, och ofta blir dessa utrymmen så stökiga så att man i slutändan knappt vill laga mat där längre utan nöjer sig med elementuppvärmd burkravioli dag ut och dag in. Matlagningsintresset är däremot stort, även längre ner i åldrarna. Kanske är det mycket tack vare den enorma mängd matlagningsprogram det finns att dregla över numera. Tävlingar som MasterChef eller reality-shower som Hell’s Kitchen drar mycket publik, men även de mer klassiska matlagningsprogrammen. Och köken kan ju vara förfärligt snygga. Lite så där omänskligt snygga och prydliga. Vi talar om en standard som man aldrig riktigt kommer att uppnå själv hur mycket man än försöker. Men man kan ju göra sitt bästa, och försöka hitta allting till köket som man kan tänkas ha råd med.

kök: matlagningKöket är i regel det mest sociala utrymmet i ett hem. Medan sofforna i vardagsrummet förmodligen bara delvis är utplacerade för sociala tillfällen (huvudsakligen måste ju TV:ns placering tas in i beräkningen) så har man ofta ett runt eller rektangulärt bord i köket, och var man än sitter har man i regel näsan mot en annan person. Desto större är därmed anledningen att köket blir ett av de mer trivsamma rummen att vistas i. Samtidigt är det naturligtvis så att det är svårt att hålla ett kök riktigt trivsamt hela tiden. Man kan inreda och renovera tills man har nått absolut perfektion, men när nästa måltid är avklarad så kommer det gå en liten tid då det står trist och kladdig disk på den nyligen polerade diskbänken.

Nu är förstås problemet för de flesta studerande snarare hur man ska överleva med sin lilla, lilla kokvrå, eller sitt äckliga korridorskök. Man kan dock trösta sig med att de allra vackraste köken är de man bara kan drömma om.

Skriv en kommentar!

Vill du ha en profilbild till din kommentar här och till tusentals andra bloggar och forum? Ange din epostadress här och ladda upp en bild!

Optionally add an image (JPEG only)