Den dagen varmkorven blev lappdyr

14/09/2009 kl 18:36admin 3 Kommentarer »

Kulturnatten i Uppsala! En kulturmanifestation av pur härkomst, dit kultursverige vallfärdar för att få insupa både tonerna av ett kohorn och lite starkare grejer.

Årets kulturnatt bjöd på otaliga möjligheter för en kulturkåt. Hade man tur kanske man fick se en uppvisning i japansk kampkonst, dricka kinesiskt te, anamma upplysningar om graciösa glasfusingkurser, måla sig i ansiktet, beskåda en uppvisning i Afro-konstdans, eller medverka i en livlig tretimmarsföreläsning om sjukvård nu och då på medicinhistoriska museet.

Hade man otur kanske man köpte sig en varmkorv för 20 kr.

För 20 (tjugo) kronor kan den bli din!

För 20 (tjugo) kronor kan den bli din!

Nej, du har inte fått sand i ögonen. De rackarns utsugarna till korvgubbar hade höjt korvpriserna så till den milda grad att jag drabbades av ett plötsligt svaghetstillstånd när jag hörde vad jag avkrävdes för den ömkliga lilla vursten i sin korvbrödsbädd. Inte trodde jag att jag under min livstid få uppleva den dagen då varmkorven blev lappdyr! Kulturnatten i Uppsala 2009 kommer för alltid vara en sorgens natt.

Efter betalningen förmådde jag inte annat än att stirra på min övergrillade lilla ärtfis till varmkorv. Det dröjde länge innan jag mäktade ta en tugga av en sådan dyrbarhet. När lidandet var över var det som om jag just inmundigat och svalt hela mitt värde. Jag kände mig konkursmässig, bankrutterad, på fallrepet, ja komplett utfattig. Benen skakade och jag fick sätta mig ner och hyperventilera bort illamåendet.

Och då var det ändå min far som betalade korven.

Under kvällen fick också alla som vandrade från St: Eriks Torg till Fyristorg chansen att slänga sitt skräp i en för länge sedan överfull papperskorg. Ungefär 3000 tog den.

DSC09381

/O

3 kommentarer hittills

Skriv en kommentar!

Vill du ha en profilbild till din kommentar här och till tusentals andra bloggar och forum? Ange din epostadress här och ladda upp en bild!

Optionally add an image (JPEG only)