Kavat kulturstipendiat

01/05/2010 kl 02:28admin Bli först med att kommentera! »

Eftersom förra inlägget var rakt igenom ilsket tänkte jag att varför inte skriva ett inlägg om ljusa och glada saker?

Den snabba slutsatsen är förstås: ingen tycker det är intressant med ljusa och glada saker. Det är inte underhållande. Låt mig illustrera detta genom att summera arbetsveckan 17 såsom den varit för mig – ljuvlig på alla sätt.

Måndag 26/4 – DVD-bränningen tar fart på allvar med inlånad dator och allting bara fungerar i en produktionsprocess där allting tidigare bara blev fel.

Tisdag 27/4 – Tar en ledig kväll och umgås med damen. Biofilmen är riktigt bra.

Onsdag 28/4 – Får veta att jag i samband med Parisresan med Schola ska ha konsert i självaste Notre Dame, varpå jag åker ut och genomför en närmast perfekt övningskörningsrunda.

Torsdag 29/4 – Får veta att jag är en av Uppsala kommuns kulturstipendiater 2010, för skrivinsatser som Gymnasieblogg-kåseriet So long, rabattkupong, och novellen “Det visste Roland Eskildahl”.

Fredag 30/4 – Valborgsmässoafton. Champagne. Say no more.

Ta nu som läsare och fundera över exakt hur pass glad du är för min skull. Hur mycket smittar denna själviska glädje? Här hade jag tänkt att vi kunde dra nytta av Gymnasiebloggens egen “poll”, som jag testade med en nonsensfråga i inlägget Stor och därefter glömde att ta bort.

Jag kan ju vara pessimist här, men om alla är ärliga i sina svar tror jag att det första alternativet skulle få tämligen ynkligt med röster. Låt oss titta på tisdagssummeringen igen:

Tisdag 27/4 – Tar en ledig kväll och umgås med damen. Biofilmen var riktigt bra.

Och så omformulerar vi den till elände…

Tisdag 27/4 – Tar en upptagen kväll och umgås inte med damen. Biofilmen är inställd och man får inte pengarna tillbaka.

…och överväger vilken av dem är mest underhållande att läsa. Nog kan man vara jantefientlig och visa upp sig som kavat kulturstipendiat till en viss utsträckning i det sociala, verbala livet. Men hur många orkar egentligen med sådant på en blogg? Begrunda!

/O

Skriv en kommentar!

Vill du ha en profilbild till din kommentar här och till tusentals andra bloggar och forum? Ange din epostadress här och ladda upp en bild!

Optionally add an image (JPEG only)