Musik – att forma sina intressen

Gymnasiet är en sådan där tid då man mer eller mindre kommer fram till vad man tycker om och vad man inte tycker om. Kanske blir man mest säker på vad det är man aldrig någonsin mer vill ägna sig åt (t.ex. matte och fysik), men många får också upp ögonen för just det som intresserar dem allra mest. I mitt fall blev det musiken, och som ni säkert har sätt här och där så ägnar jag ständigt tid åt att leva ut det intresset. Jag vet inte om jag nämnt det förut, men jag har bland annat en sida om musikinstrument där jag skriver om så spännande saker som panflöjter (läs om den, vet jag!). Därtill skriver jag om världsmusik, såsom skotsk musik.

Därtill läser jag musik på universitetet. Det låter som världens mest genialiska kombination, men ibland funderar man på om så verkligen är fallet. Jag kan känna ibland att komponerandet kan bli lidande av att jag ägnar alla mina arbetsdagar åt att sida framför datorn (jag komponerar också med framför allt datorn till hjälp). Man drabbas av en “skärmtrötthet” som kanske inte skulle drabba en om man faktiskt var servitör eller städare eller något annat om dagarna. Men då blir man måhända mer fysiskt trött, så att det känns jobbigt att sätta sig och skriva musik även om man just bara sitter.

Det är en svår balansgång. Livet är mycket musik för mig nu. Musik och turistande, och kärleksliv. Det är egentligen ganska härligt, och jag längtar inte efter ett fast jobb med fasta tider och fast schema och fast i vardagsstrukturen. Än så länge passar det mig inte. Jag är ju ung, om än inte gymnasist längre.

Jag hoppas ni fortfarande följer mina blogginlägg! De publiceras inte på Gymnasiebloggen längre utan på JagKanInte.se (se länk i sidomenyn).