Nytt projekt om musikprogram

24/04/2012 kl 14:48admin Bli först med att kommentera! »

Ni minns kanske att jag en gång skrev om mitt deltagande i en tävling för unga kompositörer? Och om hur jag i slutändan efter dagar av hårt arbete lyckades skicka in ett partitur där styckets klimax lyckades klippas bort? Jag var en 18-årig och synnerligen naiv gymnasist på den tiden. Tävlingens finalister var, givetvis, alla i 30-årsåldern och de flesta med fina meriter såsom mastersdiplom på CV:et. Men det har ju sällan skadat med lite självförtroende? I vilket fall har jag länge velat göra mig vän med alla dessa musikprogram som både kan göra livet underbart och väldigt kort (frustrationen som kommer av att partituret inte skrivs ut som det ska skapar ett fascinerande starkt självmordsbehov – särskilt när man använder en bläckskrivare).

Som evig skribent på musiksidor (driver ju exempelvis en sida om orkestrering) har jag börjat satsa på att åtgärda problemet genom att – just det – starta ännu en hemsida. Och den går med just det passande namnet Musikprogram. Tyvärr blev det inte “.se” den här gången. Någon jubelidiot äger den domänen utan att ha gjort något vettigt av den (fy!). Istället är det Musikprogram.com som gäller, vilket ju är skapligt det också.

Det positiva med att läsa musik och skriva mycket om musik är att man skaffar sig många musikkontakter, däribland många duktiga kompositörer. Jag ämnar kontakta några av dessa för att få tillgång till ljudfiler och diverse att använda i mina artiklar.

Wow jag är faktiskt uppe i sex musiksidor! Och det blir bara roligare och roligare. Nu skulle jag bara vilja få mer tid till att skapa musik igen. Har för närvarande planer på att införskaffa Sample Libraries (läs mer på Musikprogram.com) för att få bättre ljudresultat. Även det ligger dock i framtiden.

Skriv en kommentar!

Vill du ha en profilbild till din kommentar här och till tusentals andra bloggar och forum? Ange din epostadress här och ladda upp en bild!

Optionally add an image (JPEG only)