Tankar om dejtingsajter

18/05/2015 kl 19:58admin Bli först med att kommentera! »

Nu ska vi tala lite om dejtingsidor. Jag har under ganska lång tid ställt mig tveksam till hela konceptet, och i början när det var helt nytt kändes det som att de allra flesta gjorde det. Varför? Jo, det rimmar väl inte riktigt med våra traditionella uppfattningar om kärleken och hur den uppstår (samt över huvud taget hur man ska ställa sig till den). Ändå ligger det något klart märkligt i hur vi tänker oss att det “ska” gå till, om man nu ännu inte fullständigt har köpt det där med dejtingsajter. Det mesta är väl ok så länge första gången man träffas är ansikte mot ansikte. Man kan träffas via jobbet, under utbildningen, på puben, och så vidare. Allt sådant känns fullkomligt naturligt, men inte är det väl särskilt effektivt?

Det där med att hänga på puben flera kvällar med förhoppningen att få till ett långtidsförhållande. När man tänker efter så är ju chansen väldigt liten att man ska lyckas. Den rätta måste verkligen vara på plats, just där och då. För att inte tala om alla andra faktorer man måste väga in. Ens egen “prestation” – hur man rör sig och för sig och uttrycker sig. Det känns spontant som att det blir lite lättare med att skapa sig en profil på en dejtingsida. Man har all tid i världen. Man kan välja den perfekta bilden. Man kan få sig själv att låta mycket mer trevlig och attraktiv än man kanske själv förmår när en “prestation” krävs av en och nervositeten sätter in. Tonvis med människor skulle vara utmärkta i förhållanden men är kassa på traditionell dejting.

Nätdejting är nu så etablerat så allt färre tycker det är konstigt eller oromantiskt. Dessutom är ju långt mycket mer “ok” idag än för tjugo år sedan när det gäller hur man kommunicerar med varandra inom ett förhållande och hur man förmedlar ord av kärlek. Jag menar det är ju förmodligen nästan så att vi sms:ar mer kärlek än vi uttrycker i ord – åtminstone till volym (eller “bokstäver”) sett.

Kort och gott – min egen uppfattning av dejtingsidor har skiftat en smula. Vi kommer inte att kunna stoppa dem – och numera finns det hysteriskt många. Står det lite still på dejtingfronten – var inte anti!

Skriv en kommentar!

Vill du ha en profilbild till din kommentar här och till tusentals andra bloggar och forum? Ange din epostadress här och ladda upp en bild!

Optionally add an image (JPEG only)