Volleyboll, pizza och den gemensamma sorgen

19/08/2009 kl 23:57admin 2 Kommentarer »

Jag hostade just upp en sked naturell yoghurt med en klick gotländsk honung i. Det har jag aldrig gjort förut…

Entusiasm, borde jag väl känna nu inför första dagen i skolan efter sommarlovet, varande skribent i en blogg om gymnasiet? Till all olycka känns entusiasmen frånvarande, och det är med en svidande tungsinthet jag sitter och försöker klottra ned några ord, mindre än en halvtimme före midnatt.

För att hedra sista lovdagen har jag idag varit ute och spelat volleyboll med några vänner i samma erbarmliga sits. Jag kan inte spela volleyboll. Jag kan hoppa runt och springa och jaga och kasta mig men jag kan, ack nej, inte spela volleyboll. Jag skriker “DIN!” och tar bollen själv, jag skriker “MIN” och tar den inte, jag slår bollen bakåt bortot felåt och i huvudetpåmedspelareåt…

Vemodets volleyboll

Vemodets volleyboll

Turligt nog har det föga betydelse i ett gäng där den gemensamma tvångstanken till varje pris måste flys. I min törst köpte jag också totalt två stycken 33cl läskburkar för 10 kr styck. Lustigt nog kostade en 50cl flaska 20 kr. Med en smilgrop påpekade jag för kassören att då kan man ju lika gärna köpa två burkar och få 66cl för samma pris. Han tittade på mig som om jag vore en kamerasladd och sa sedan efter noga övervägande:

“Nej, 10 kronor kostar den”

Man får väl vänja sig vid att alla inte delar ens mattesnille…

Pizza på pizzeria fick därefter tjäna som sommarens sista middag. Köpte sedan fyra cider på ICA som jag nu långsamt slörpar i mig. Långsamt går det också att blogga med den tunga sorgens fingrar, och midnatten är nu nästan inne. Någon annan som hostat upp yoghurt någon gång, förresten?

/O

2 kommentarer hittills

Skriv en kommentar!

Vill du ha en profilbild till din kommentar här och till tusentals andra bloggar och forum? Ange din epostadress här och ladda upp en bild!

Optionally add an image (JPEG only)